Welkom

Welkom bij ‘Dit is ook autisme’

Hallo.

Mijn naam is Michel.

Ik ben vader, software engineer, partner, docent, zoon, leidinggevende, vriend, buurman, collega, minnaar, informaticus, belastingbetaler, burger.

Kortom. Ik ben een mens. Een mens zoals iedereen. Met wensen, hobby’s, gevoelens, interesses.

En ik heb de diagnose autisme.

Ik kreeg die diagnose pas laat. Namelijk toen ik 48 was.

Vanaf het moment dat ik dit wist, wilde ik er alles van weten. Wat is het? Wat doet het? Wat zijn de gevolgen? Wat kunnen we eraan doen? Ik sprak met psychologen, mensen met autisme, ouders van kinderen met autisme, partners van mensen met autisme. Ik las boeken, artikelen, blogs en nam deel aan forumdiscussies.

Ik leerde dat er opvallend weinig bekend is over de oorzaken van autisme.

Dat er een kloof is tussen mensen met autisme en het beeld dat er leeft over mensen met autisme.

Ik leerde dat mensen met autisme verschillend zijn. Op verschillende manieren hun autisme ervaren en op verschillende manieren ermee om gaan. Dat het daardoor voor hulpverleners onmogelijk is om een standaard profiel of een standaard model voor hulpverlening op te stellen.

Maar ik leerde vooral dat er partners en ouders zijn die zielsveel houden van hun autistische kind of partner. Die hem of haar willen steunen, begrijpen en zoeken naar positieve informatie en tips.

En ik leerde dat er lotgenoten zijn die, net als ik, proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden. In harmonie met hun autisme. Die daarvoor op zoek zijn naar alle puzzelstukjes die voor hen ontbreken of onbegrijpelijk zijn.

Deze website is voor die mensen. En voor mezelf natuurlijk.

Deel deze pagina